Facebook

duminică, 29 septembrie 2013

Campionatul de juniori "C", etapa a 2-a: CSM PAŞCANI - SĂGEATA POPRICANI = 0 - 0

Primul joc oficial în deplasare al puştilor de la Săgeata. Rezultatul mă mulţumeşte, în condiţiile în care meciul a început la 11.40, iar ei sînt obişnuiţi să joace dimineaţa (aşa s-au antrenat toată vara), apoi oboseala (şi, mai ales, neobişnuinţa!) deplasării au afectat sensibil forţa de joc. Juniorii au plecat la 8.00 din PpR pentru a juca după aproape patru ore.

Însă, ca şi în prima etapă, contra LPS, mi-e ciudă că n-am cîştigat un meci pe care, iarăşi, l-am dominat cap-coadă. Adversarul, unul atipic faţă de cei întîlniţi pînă acum (în amicalele din vară şi-n prima etapă): băieţii lui Dan Negri sînt mărunţei (şi mai mici ca vîrstă, născuţi 2000-2001), dar foarte agili şi cu o bună ştiinţă a jocului.


Văzîndu-i mai firavi, ai mei au luat adversarii la preţ de matineu, n-au mai avut nici pe departe determinarea, concentrarea şi dăruirea din meciul cu LPS. A fost un joc curat (doar 3 faulturi, un henţ, nici un cartonaş), un arbitraj foarte bun, meci echilibrat, cu destule faze de poartă. Paşcaniul a avut 4 ocazii clare de a înscrie, au şi marcat de două ori, dar din ofsaid, noi 6, dar mai puţin clare.

În concluzie, mă bucur de faptul că sîntem neînvinşi după două etape (la start eram consideraţi ciuca bătăilor), dar, totodată, mi-e ciudă că am pierdut prea uşor 4 puncte. Urmează două etape în care stăm, am timp să analizez jocurile şi să iau măsurile necesare... iată şi catalogul:

1.ŞTEFAN ANDREI - Adelin Enuţă, goalkeeper-ul titular a răcit bocnă, n-a putut juca, l-am folosit pe Ştefi, care a scos trei mingi pe care scria gol. A dat sigiuranţă şi încredere echipei, cîteva degajări neinspirate. Nu mai dau bonusuri, ca la debut, aşa că nota 8. Adică foarte bine, după sistemul italian.

2.RĂZVAN NISTOREL. Plusuri: şi-a salvat echipa de la gol în două situaţii limită, a expediat trei şuturi destul de bune, a pasat bine şi singur, evitînd bubuirea mingii, a ieşit de cîteva ori foarte frumos cu mingea la picior. Minusuri: a stat prea sus, a atacat prea sus, lăsînd prea des adversar liber în spate. Trebuie să-i dea două bomboane lui Ucu, că l-a scos în cîteva rînduri. Nota 7, între bine şi foarte bine, sistem italian.

3.CĂTĂLIN FRUNZĂ. Proaspătul ales pentru faza a doua a selecţiei la lotul Under 15 a României a arătat, încă o dată, de ce poartă banderola. Decis, elegant şi precis în intervenţii, a urcat deseori, mai ales în repriza a doua, în terenul advers. Cîteva pătrunderi periculoase, cu mingea la picior, dacă finaliza ori măcar un assist... Nota 9.

4.UCU RADU. A fost jucătorul pe care-l ştiam, n-a mai gafat, a deposedat eficient, a ieşit elegant din clinciuri, cu mingea la picior, de la el au plecat cele mai bune construcţii ale noastre. Tot 9.

5.ŞERBAN RĂUS. Evident incomodat de ghetele strîmbe, n-a jucat la potenţialul său. A avut şansa de a da golul campionatului (vole din propriul teren, portarul advers ieşit pe 16m, dar n-a lovit mingea ca să dea gol, ci ca să-l lanseze pe Ciorlando). Nota 7.

6.NEDVED RĂZVAN GROSU. Şters, neinspirat şi timorat. Cred că el e omul care trebuie introdus pe parcurs, nu în formula de start. Etapa trecută a fost providenţial, acum, în ciuda efortului, a părut că nu-şi găseşte locul. Nota 7.

7.NASSER DRAGOMIR. Aşteptam mai mult de la el, dar accidentarea de la antrenamentul de marţi i-a afectat destul de mult randamentul. A avut prea multe nesincronizări cu celălalt mijlocaş central. Nota 7.

8.COSMIN TURCEANU. Şi-a creat, din nou, două mari ocazii de gol, a încercat o şmecherie cu un corner la colţul scurt (mingea a lovit bara), a alergat, s-a dăruit, dar poate mult mai mult. Nota 7.

9.CIORLANDO. Departe, chiar foarte departe de ce ştie şi de ce poate. Crispat şi agitat, n-a căzut la faultul în careu din repriza a doua, preferînd să încerce avantajul. Lipsă de experienţă. Nota 7.

10.ILIE TUDOSĂ. Şi la el, şi la celălalt vîrf, se vede că a venit mai tîrziu la echipă, că n-are decît două luni de fotbal organizat, nu patru ca ceilalţi. Stă bine în teren, dar încă nu ştie să-şi valorifice calităţile. Nota 7.

11.MIHAI AFTANASE. Îi răspund public lui Cătălin Frunză: ăsta, în 5 luni, se face sculă de atacant!! Din nimic, îşi face ocazii mari. Faptul că încă nu finalizează are două explicaţii: lipsa de experienţă şi, ca urmare, un mic blocaj psihic. Le rezolv. Deocamdată 7+.

12.CĂRĂBUŞ VASILE PODARU. Multă dispoziţie la efort, mult elan, dar şi la el se văd cele două luni minus la pregătire. Tot 7.

13.ADELIN ENUŢĂ. L-am băgat pe final, ca atacant, mizînd pe vreo lovitură liberă norocoasă, ca-n etapa precedentă. N-am avut alte pretenţii, de aia nu am ce să-i reproşez ceva. Nota 8.

14.MIHAI NEAGU. A debutat, a vrut să arate ce ştie, dar n-a avut prea mult timp la dispoziţie. Însă mult peste ce a arătat la antrenamente. Nota 7.

15.ALIN VÂRTOSU. La fel ca Mihai, prea puţin timp la dispoziţie, fără notă. Alin, pe arbitru să fii supărat! N-a prelungit nici o secundă, ba, chiar, am impresia că a scurtat niţel repriza a doua. Fără notă.

16.MASCOTA CĂPŞUNĂ. Răbdare, o să vină şi vremea ta.

Ca să nu mai aud discuţii, demoralizări etc, precizez acum: am absolit şcoala românească, dar, prin ceea ce am făcut în acei ani de studiu şi, apoi, în anii ce au urmat, am mai multe lucruri în comun cu şcoala italiană de antrenori. Am tradus şi adaptat cursul de bază de la Coverciano, cele 5 dvd-uri cu lecţiile de antrenament de la AC Milan (făcute cînd rosso-nerri-i dominau fotbalul mondial), cele două dvd-uri cu antrenarea tranziţiei (în anul în care antrenorii italieni au cîştigat 5 titluri naţionale în Europa). Sînt şi voi rămîne adeptul sistemului de notare italian. 
Asta înseamnă:

10 - joc istoric. Gen Pele la finala din 58 sau Paolo Rossi în Italia - Brazilia 3-2 din 82. Ori Dobrin în Dinamo - FC Argeş 3-4 în 81. Cînd cîştigi de unul singur un meci esenţial. L-am omis pe Duckadam, Barcelona - Steaua 0-2 (0-0, 0-0, 0-0), finala CEE, 7 mai 1986.

9 - meci senzaţional, evoluţie mult peste media competiţiei, la seniori se spune "talie internaţională"

8 - excelent, jurnaliştii noştri dau 10 la asemenea evoluţie.

7 - foarte bine, ţi-ai făcut treaba!


6 - modest, dar te-ai achitat de obligaţii.

5 - satisfăcător, ai respecat fişa postului şi atît.

4 - slab

Vom mai discuta pe tema asta...
Stăm două etape, a III-a din programare, a IV-a pe motiv de retragere a Olimpului, apoi vine beleaua: joc cu CSMS, trupa lui Mişu Drăgoi, întărită cu vedetele de la Olimp, foştii jucători ai lui Goşa Burdujan. Dacă-i batem... Şi o să-i batem!
 https://www.facebook.com/marcelflueraru
 GRUP FACEBOOK JUCATORI ECHIPA => https://www.facebook.com/groups/146554068876012/
 https://www.facebook.com/SageataPopricani
 



sâmbătă, 28 septembrie 2013

SELECTIE FOTBAL - GRUPE DE COPII nascuti intre anii 2004 - 2008

                                            




                                              SELECTIE FOTBAL - GRUPE DE COPII

Grupul sportiv PIETA Iasi, primeste copii la fotbal, pentru performanta si intretinere, nascuti intre anii 2004 - 2008.


Baza sportiva PIETA este dotata cu vestiare, grupuri sanitare, dusuri, echipamente sportive, nocturna, terenul de joc artificial este cel mai mare din Moldova, 30x60 m. Detinem si mese de ping-pong, sala de forta, teren de basket si fotbal-tenis.







******************************

Preturile pentru inchiriere, persoane fizice-juridice:



- teren fotbal = 50 lei/ora,  de la ora 08 - 18

- teren fotbal = 100 lei/ora,  de la ora 18 - 24

- teren fotbal = 120 lei/ora, dupa aprinderea nocturnei


===========================================


Pe teren, se poate juca 2 echipe, componenta 7+1 , fiind cel mai mare teren sintetic din IASI.


===========================================

Pentru fotbal-tenis, preturile sunt:

- 5 ( cinci ) lei / ora de pereche = 2 jucatori

===========================================


Pentru baschet:

- 60 lei / ora ( 2 echipe de 5+1 jucatori )


===========================================


Tenis de masa:

- 10 lei / ora / pereche de 2 jucatori


============================================


Sala de forta, abonament:

- 60 lei / luna / persoana = acces nelimitat


=============================================


LA 10 ORE CONSECUTIVE INCHIRIATE, 2 ORE GRATIS !!!


Vrei sa joci 12 ore de fotbal si sa platesti doar 10 ?

Este foarte simplu!

Inchirieaza consecutiv 10 ore pe terenul de fotbal si urmatoarele 2, joci GRATIS!

=============================

Relatii si inscrieri, zilnic, intre orele 08.00 - 21.00, la dnul profesor AGACHI VIOREL = 0749 028 137.





https://www.facebook.com/grupulsportiv.pietaiasi

Va asteptam !

 



vineri, 27 septembrie 2013

Prima fază a selecţiei pentru Lotul naţional Under 15 din 2014

Joi, 26 septembrie a.c., ora 17.00, pe terenul 2 sintetic din Copou, are loc prima fază a selecţiei pentru Lotul naţional Under 15 din 2014. 

De la noi vor merge Cătălin Frunză (fundaş central, căpitanul echipei), Leonid Ucu Radu (fundaş central), Şerban Răus (fundaş stînga) şi Mihai Aftanase (vîrf). 

Să le ţinem pumnii! Oricum, pînă la selecţia finală de la Mogoşoaia mai e multă pîine de mîncat...

https://www.facebook.com/marcelflueraru

https://www.facebook.com/SageataPopricani 

http://sageatapopricani.blogspot.ro/2013/09/prima-faza-selectiei-pentru-lotul.html

**************************

IERI a avut loc prima etapă a selecţiei pentru ceea ce la anul, pe vremea asta, se va chema Naţionala Under 15 a României. Săgeata Popricani are un reprezentant calificat în faza a doua. E vorba de căpitanul echipei de juniori C, fundaşul central Cătălin Frunză. Dar şi ceilalţi jucători propuşi de mine vor fi monitorizaţi de antrenorul federal Marian Moldovan. Aceştia sînt: Răzvan Nistorel (el e mai mic cu un an, l-am luat ca să capete experienţă, aici selecţia e strict pe ani de vîrstă), Leonid Ucu Radu, Şerban Răus şi Mihai Aftanase.

Prietenii de la Luceafărul au şi ei jucători ce merg mai departe: portarul Andrei Prodan, închizătorul Robert Flueraru şi golgeterul Cosmin Zămosteanu.

Cît de utile au fost amicalele jucate în vară....


https://www.facebook.com/marcelflueraru

https://www.facebook.com/SageataPopricani






Echipa de juniori "C" Sageata Popricani



Înaintea jocului cu LPS:

În picioare, de la stînga la dreapta: Sebi Pătrăuceanu, Alin Vârtosu, Ciorlando, Marcel Flueraru (coach), Vasile Podaru, Cătălin Frunză (cpt.), Cosmin Turceanu, Ucu Radu


Jos: Alex Căpşună, Şerban Răus, Răzvan Nistorel, Ilie Tudosă, Nasser Dragomir, Mihai Aftanase, Florin Gorgos.

Culcat: Adelin Enuţă. 

Lipseşte: Nedved, plecat după apă.






http://sageatapopricani.blogspot.ro/2013/09/echipa-de-juniori-c-sageata-popricani.html


https://www.facebook.com/marcelflueraru


https://www.facebook.com/SageataPopricani


Etapa 1 a Campionatului Juniori C: SĂGEATA POPRICANI - LICEUL CU PROFIL SPORTIV IAŞI = 5 - 5 ( 2 - 3 )

Emoţiile şi tracul debutului şi-au pus amprenta asupra echipei mult mai mult decît mă aşteptam. Două greşeli copilăreşti, stupide şi, în min.3 era deja 2-0 pentru oaspeţi. Părea că ne îndreptăm spre o catastrofă, dar ambiţia, dăruirea, spiritul de echipă şi (nu-i deloc o exagerare!) ştiinţa jocului, a făcut că Săgeata să preseze, să-şi maseze adversarul în propriul teren. Min.18, corner Turceanu de pe partea dreaptă, execuţie şutată, la semînălţime, cap Ciorlando, gooool! 1-2. Contraatac LPS, ofsaid nesemnalizat 1-3. Min.30, din nou corner de pe dreapta, acelaşi Turceanu la serviciu, acelaşi Ciorlando la finalzare: 2-3. Scor cu care se şi intră la pauză, după o oczie monumentală a Săgeţii. Vîrfurile Tudosă şi Aftanase se încurcă reciproc, în pozie centrală, la 6 metri de poartă şi nu reuşesc să introducă mingea în plasă.

Repriza a doua începe în aceleaşi coordonate: presiune constantă a Săgeţii, ratări, contre norocoase (sprijnite deseori de arbitri) şi se face 2-4. Schimbare inspirată: iese crispatul Gorgos şi intră Nedved. Săgeata se joacă, pur şi simplu, cu ocaziile, dar Nasser Dragomir nu iartă, punînd mingea în vinclu, dintr-o lovitură liberă perfect executată din lateral drepta, de la cca 25 m. 3-4. Săgeata reintră în joc, meciul se încinge, oaspeţii faultează repetat, lucru privit cu multă îngăduinţă de arbitri. Min.55, corner de pe dreapta, din nou Turceanu, lupte grele în careul LPS, iar micuţul Nedved profită şi aduce egalarea. 4-4. 
 Două minute mai tîrziu, acelaşi Nedved îşi salvează echipa, respingînd de pe linia porţii. Min.60, Aftanase scapă singur spre poartă, este faultat din spate. Doar lovitură liberă de la cca 30m, poziţie centrală. Execută portarul Adelin Enuţă, care înscrie printr-o torpilă ce se duce în vinclul din stînga. Săgeata preia conducerea. 5-4!
Arbitrii îşi iau rolul în serios şi pun umărul din greu pentru a salva LPS-ul de la ruşine. Orăşenii ultraselecţionaţi dau la ţurloaie de parcă ar fi făcut pregătirea de vară pe islazul comunal. Ei faultează şi tot ei obţin lovituri libere cu nemiluita! Deşi era la nici 5 m, centralul o face pe orbetele la cotul în plex primit de Nistorel. 
Opreşte jocul abia după 1 minut şi dictează lovitură liberă tot pentru LPS!! În ultimul minut, Ucu Radu (lovit serios la ochi) nu poate aprecia corect traiectoria unei mingi înalte şi, vrînd să degajeze, şutează în vinclul din dreapta porţii lui Adelin. 5-5 şi final de meci.

Un rezultat bun pentru o echipă debutantă, dar o victorie la 2-3 goluri diferenţă n-ar fi mirat nici un spectator. Voi reveni cu catalogul jocului.
  ************************
                                   Catalog SĂGEATA POPRICANI Juniori C, etapa 1, vs LPS IAŞI:


1.ADELIN ENUŢĂ. N-a existat amical vara asta în care Adelin să n-o comită de măcar două-trei ori, însă amicalul e amical, iar jocul oficial, cu totul altceva! Azi am văzut un alt Adelin, sigur pe el, impetuos, calm, evoluţie care a dat mult curaj echipei. În plus, execuţie superbă la lovitura liberă de la 30m, din care am preluat conducerea. Nota 9.

2.RĂZVAN NISTOREL. Redefinit ca fundaş dreapta la ultimele antrenamente, Răzvănel a lăsat în curtea casei frica şi smiorcăielile, evoluînd precis, hotărît şi cu mult curaj. Deşi mai mic cu un an (născut 2001), n-a lăsat să se vadă acest lucru. Un reproş poate, la faza din care LPS a făcut 2-0, cînd n-a strîns suficient şi l-a obligat pe Gorgos să comită faultul în careu. Nota 8.

3.CĂTĂLIN FRUNZĂ. Adevărat căpitan, stîlpul defensivei, a cîştigat toate duelurile 1 contra 1, a dublat, a interceptat, ba a şi urcat în ofensivă. Nota 9.
4.UCU RADU. N-am de ce să-i reproşez greşeala de execuţie de la autogol. A jucat ultimele 10 minute lovit la ochi. Însă pasa la adversar de la primul gol, da, i-o reproşez. Eroare de gîndire. De aceea doar nota 8.

5.ŞERBAN RĂUS. În sfîrşit, a înţeles că un fundaş lateral trebuie să joace în bandă, nu în centru. N-a mai lăsat spaţii adversarului, a alergat, a declanşat numeroase contraatacuri. Şi-a făcut treaba cu brio. Nota 9.

6.FLORIN GORGOS. Şters, haotic, panicat, nu şi-a pus deloc în valoare principala sa calitate: viteza. O singură centrare şi aia în spatele porţii, luft impardonabil, cînd putea marca golul de 3-3 (portarul era ieşit). Nu-i reproşez faultul din mai multe motive. În primul rînd n-a prea fost (nici un adversar n-a cerut acest lucru, iar la experienţa lor, o făceau, dacă era), apoi atacul nu s-a produs în careu. După fluier, cei de la LPS au aşezat mingea pe 16m. Arbitrul a mutat infracţiunea în careu şi a dat penalty. Nota 7.

7.NASSER DRAGOMIR. Generozitate în efort, excelent atît la închidere, cît şi la construcţie, gol marcat şi încă două lovituri libere executate foarte bine. Nota 9.

8.COSMIN TURCEANU. Coordonator de joc, dar şi dispus să alerge la recuperare, a sesizat foarte bine în repriza a doua că pe banda dreaptă e o pîine de mîncat. A înnodat de cîteva ori picioarele celor de la LPS. Păcat că nu s-a lipit la gol! Nota 9.
9.CIORLANDO. Dacă vine în tenişi şi nici nu-mi spune... Aveam ghetele lui Robert la mine! N-a mai avut pătrunderile obişnuite, nu şi-a mai putut valorifica viteza, dar din insistenţa sa proverbială au ieşit şi primele noastre goluri. Nota 9.

10.ILIE TUDOSĂ. Bun pressing, pericol permanent pentru defensiva LPS. Dar se vede că e mai nou la echipă. S-a bîlbîit de două ori în situaţii iminente de gol, încurcîndu-se cu colegul de linie. Nota 8.

11.MIHAI AFTANASE. Aceleaşi remarci ca şi în cazul lui Ilie. Ai avut golul 6 în vîrful bocancului, cum se spune! Am fi închis meciul... Nota 8.

12.NEDVED GROSU. În două situaţii limită, a fost omul potrivit la locul potrivit. Intrarea lui a adus mai multă limpezime în banda dreaptă, de unde au plecat majoritatea acţiunilor periculoase din repriza a doua. Nota 9.

Fiecare aţi avut un punct în plus, pentru că a fost meciul de debut. Dar să nu vi se urce la cap şi să-i luaţi la preţ de seminţe pe cei de la Paşcani săptămîna viitoare!
 
**************************
PS: Am omis un mic, dar esenţial amănunt: adversarul nostru de azi are în spate 6 ani de antrenamente, turnee, campionate, cantonamente. Bazin de selecţie: întregul judeţ. Finanţare de la buget. Săgeata e echipa ploii, 4 luni şi o săptămînă de existenţă, nici un turneu, nici un campionat, nici un cantonament. Bazin de selecţie: comuna Popricani, comuna Victoria. Finanţare: deocamdată pe principiul liberal din secolul trecut: prin noi înşine! Cam asta e diferenţa. Care s-a topit pe nesimţite în timpul jocului... 
http://sageatapopricani.blogspot.ro/2013/09/etapa-1-campionatului-juniori-c-sageata.html 
https://www.facebook.com/marcelflueraru
 https://www.facebook.com/SageataPopricani
 
 



A debutat cu brio, ca mijlocaş de bandă dreaptă, Vlad Podaru (16 ani)

Săgeata  Popricani - Forţa Podu Iloaie 2-1.

A debutat cu brio, ca mijlocaş de bandă dreaptă, Vlad Podaru (16 ani). 
Centrul de Copii şi Juniori nu-i o utopie, începe să producă! Urmează Găbos, Luci, Costache şi mulţi alţii... asta dacă ţinem aproape, avem respect pentru munca noastră şi ţintim sus. 
Să fim mîndri de noi, sîntem primul şi, deocamdată, singurul Centru de Copii şi Juniori din mediul rural din judeţ. Fără sponsori, fără bani de la diverse ministere ori ONG-uri.
Noi, pe picioarele noastre! Iar, dacă pînă la sfîrşitul lunii nu apare vreun sponsor/susţinător/finanţator, eu propun să refuzăm ofertele ulterioare. Să mergem pe mîna noastră... Jerpeliţi, deculţi, dar mîndri... 
Iar juniorii "C" să joace în acest campionat "cu cuţitul în dinţi", cum se spune. Orice victorie a noastră înseamnă umilinţă pentru adversar!

Ce spuneţi băieţi, ne rugăm la sponsori sau ne descurcăm pe cont propriu?
 RELATII si DETALII => https://www.facebook.com/marcelflueraru 
http://sageatapopricani.blogspot.ro/2013/09/a-debutat-cu-brio-ca-mijlocas-de-banda.html 
https://www.facebook.com/SageataPopricani 




Ultimele noutăţi în ordine cronologică de la Centrul de Copii şi Juniori "Săgeata" Popricani

1.Deja avem un junior în vizorul celor de la CSMS Iaşi. E vorba de Gheorghiţă Leahu, care evoluează la grupa 1997-1998.

2.Duminică au avut loc încă două amicale Săgeata - Luceafărul: 7-8 (la grupa 1999-2000) şi 2-3 (la grupa 1997-1998). Meciuri mult mai strînse şi mai spectaculoase decît cele de la debut!

3.Mulţumim primarului Valeriu Pârlog pentru gestul de la sfîrşitul antrenamentului de ieri. Un exemplu de sprijin care ne-ar bucura să fie urmat şi de alţii!

4.Joi, la ora 18.30, pe terenul din Popricani, cel mai dificil amical posibil pentru grupa 1999-2000. Vom întîlni echipa similară de la Olimp Iaşi (fosta CSMS '99), echipă formată în urmă cu 8 ani şi condusă cu pricepere şi măiestrie de Ovidiu Burdujan. De ce am ales acest adversar teribil de puternic (principalul favorit la cîştigarea campionatului 2013/2014) şi nu unul mai facil? Simplu! Decît să-mi fac o imagine bună, dar de moment, decît să obţin nişte victorii înşelătoare, prefer amicale cu adversari mult mai puternici, deoarece în astfel de jocuri se developează cel mai bine carenţele echipelor pe care le antrenez... Şi, astfel îmi pot regîndi cel mai corect lecţiile de antrenament.
5.Joi, 12 iulie, cu ocazia Sărbătorilor comunei Popricani, intenţionez să organizez cîteva acţiuni ale Centrului. Dar, pentru asta am nevoie de ceva sponsorizări. Cei care vor şi pot să mă ajute nu se vor alege doar cu simple mulţumiri! 

Îi rog să mă contacteze cît mai repede, fiindcă răgazul e destul de scurt.

Marcel Flueraru,
 
Coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori "Săgeata" Popricani
 http://sageatapopricani.blogspot.ro/2013/06/ultimele-noutati-in-ordine-cronologica.html
https://www.facebook.com/marcelflueraru 
 https://www.facebook.com/SageataPopricani




Juniorii de la Sageata Popricani la primele meciuri!

Duminica, 26 mai a.c., doua din cele patru grupe de copii si juniori de la Sageata Popricani au debutat, disputind la Baza Sportiva Pieta primele jocuri din cariera.

Startul l-a dat grupa 1999-2000, care a intilnit un adversar teribil de puternic: grupa similara de la Luceafarul 2011, echipa ce a incheiat campionatul pe locul 3. Desi a primit citeva intariri de la Pieta (si chiar de la adversar!), desi a manifestat entuziasm si pofta de joc, Sageata n-a reusit sa contrabalanseze lipsa de experienta si emotiile debutului. Dupa un inceput surprinzator de bun (timp de 15 minute, experimentata echipa a Luceafarului a fost masata in propria jumatate de teren!!) si dupa 3 mari ratari, Sageata a cedat initiativa, pierzind totusi onorabil: 0-5.

In cel de-al doilea joc s-au intilnit grupele 1997-98 ale celor doua cluburi, echipele fiind coordonate in teren chiar de antrenorii lor - Marcel Flueraru si Cristi Danielevici. Start furibund al Luceafarului si 0-2 dupa nici 5 minute! Se parea ca Sageata se indreapta spre un dezastru, dar imediat a fost restabilita egalitatea: o lovitura de cap bine plasata a antrenorului Marcel Flueraru si o executie de mare finete a lui Nasser Dragomir au readus echilibru in joc... Luceafarul a reluat initiativa, ducind scorul la 2-6. Cei din Popricani nu s-au predat, replicind cu mult curaj in fata unui adversar mult mai puternic. Inca o lovitura de cap a antrenorului si un sut napraznic al lui Gabi Avasilcai au facut ca debutantii sa reechilbreze oarecum scorul. Pe final, Luceafarul a mai punctat o data, meciul incheindu-se cu un incurajant 4-7.


http://sageatapopricani.blogspot.ro/2013/05/juniorii-de-la-sageata-popricani-la.html

https://www.facebook.com/SageataPopricani

https://www.facebook.com/marcelflueraru


Aseara a avut loc inaugurarea noului Centru de Copii şi Juniori "Săgeata" Popricani

Ieri, la ora 17.30, pe stadionul din Popricani, a avut loc inaugurarea noului Centru de Copii şi Juniori "Săgeata", materializîndu-se astfel proiectul iniţiat de staff-ul A.C.S."Pieta" Iaşi. 

Au venit la teren 44 copii, însoţiţi de părinţi, unchi ori bunici. Intuind o participare masivă, atît antrenorul echipei de seniori, Daniel Enuţă, cît şi domnul consilier Gabi Teodoru, s-au implicat efectiv în organizarea şi desfăşurarea primului antrenament, acordînd astfel o susţinere esenţială coordonatorului centrului, Marcel Flueraru.

După prezentarea proiectului şi rezolvarea inerentelor probleme organizatorice, s-a mers pe teren, unde, după încălzire, copiii au fost împărţiţi în 4 echipe şi s-a dat drumul la două meciuri, pentru o primă evaluare a potenţialului tinerilor jucători.

La final, antrenorul Marcel Flueraru a făcut o primă separare a lotului, pe grupe de vîrstă, urmînd ca pe parcursul lecţiilor viitoare să se facă ajustările necesare.


 Astfel, în acest moment, la "Săgeata" Popricani există 4 grupe de copii şi juniori: 1997-98, 1999-2000, 2001-2002 şi grupa mică (cei sub 10 ani).

http://www.bzi.ro/a-fost-inaugurat-centrul-de-copii-si-juniori-de-la-popricani-365544 

http://sageatapopricani.blogspot.ro/2013/05/aseara-avut-loc-inaugurarea-noului.html

https://www.facebook.com/SageataPopricani

https://www.facebook.com/marcelflueraru

CLUBUL DE FOTBAL “SĂGEATA” POPRICANI CENTRUL DE COPII ŞI JUNIORI - COMUNICAT

Prima întrunire a lotului de copii şi juniori al Clubului de Fotbal “Săgeata” Popricani va avea loc în ziua de joi, 16 mai 2013, la ora 17.45, la stadionul din localitate.  
Viitorii jucători vor veni însoţiţi de măcar unul din părinţi ori de un tutore major, cu putere de decizie.
Pentru a scurta din timpul alocat problemelor  organizatorice şi pentru a ne ocupa mai mult de lecţia de antrenament propriu-zis, ar fi bine ca jucătorii să se prezinte la teren, avînd asupra lor următoarele:
-         - Fişa individuală completată;
-         - Adeverinţă de la medicul de familie, precum că nu figurează în evidenţe ca avînd boli cronice;
-         - Caracterizările de la diriginte şi de la profesorul de educaţie fizică;
-         - 4 fotografii tip buletin şi 4 copii după certificatul de naştere (cartea de identitate);
-         Taxa de înscriere.
                                                                                                              Coordonatorul centrului,
Antrenor Marcel Flueraru, Licenţa “B” UEFA

Pe aceasta cale, invitam presa locala Iasi la acest eveniment ! Va multumim anticipat pentru sustinerea proiectului!
Relatii la dnul antrenor Marcel Flueraru - 0745 921 569

http://sageatapopricani.blogspot.ro/2013/05/clubul-de-fotbal-sageata-popricani_14.html

https://www.facebook.com/SageataPopricani

https://www.facebook.com/marcelflueraru


CLUBUL DE FOTBAL “SĂGEATA” POPRICANI - CENTRUL DE COPII ŞI JUNIORI - PROIECTUL INIŢIAL

Premize
Am iniţiat acest proiect în urma unor discuţii cu colegii de la ACS “Pieta” (Viorel Agachi şi Florin Chiriac – directorul nostru de imagine şi realizatorul paginilor de web de la “Săgeata”), plecînd de la următoarele premise:
-         În satele comunei Popricani sînt mulţi copii talentaţi şi iubitori de fotbal, copii care, din păcate, n-au avut pînă acum şansa de a practica acest sport în mod organizat;
-         În vreme ce la cluburile din Iaşi activează destui jucători cu îndemînări şi priceperi îndoielnice, talentele din Popricani se irosesc, distanţa şi, mai ales, timpul împiedicîndu-i pe cei de aici să se pregătească la echipele din oraş (din cîte ştiu, există o singură excepţie, fostul meu jucător de la Noua Generaţie, Alex Matei, dar acesta stă în Cîrlig…);
-         Realitate ilogică şi oarecum absurdă: fotbalul din ligile IV şi V ale judeţului e dominat de echipe comunale, dar jucătorii (în marea lor majoritate) provind din mediul urban. Asistăm la un soi de “mercenarism” fără nici o finalitate. Pentru nimeni! Jucătorii schimbă echipele haotic, brownian, iar cluburile trăiesc sub spectrul instabilităţii cronice… Dar, dacă la cluburile din mediu rural ar exista centre de copii şi junior, ar mai fi oare aceeaşi situaţie?
-         Ca atare, infiinţarea unor centre comunale de copii şi juniori cît mai puternice reprezintă unica soluţie de a menţine, la nivel naţional, o bază de selecţie decentă în plan european. Din păcate (lucru confirmat de colegii din staff-ul Şcolii Federale de Antrenori), această bază de selecţie (cîndva vestită pe întregul Continent) s-a deteriorat continuu în ultimele două decenii. În progresie geometrică! Ei bine,  una din ultimele directive ale Şcolii Federale de Antrenori se referă tocmai la acest aspect. Şi, ca membru al staff-ului federal, mi se pare normal să dau unul din primele exemple. De ce am ales Popricanii? Să zicem, din motive personale…
Susţinere 
Ca un astfel de proiect să fie viabil, a fi susţinut nu e doar un lucru important, foarte important, ci unul de-a dreptul vital. Ei bine, aici, la Popricani am simţit că am această susţinere. Începînd de la prima discuţie cu antrenorul echipei de seniori, Daniel Enuţă, şi continuînd apoi cu domnul primar Valeriu Pârlog, domnul consilier Gabi Teodoru, direcţiunile şi catredele de educaţie fizică de la cele două şcoli din comună, senatorul Marin Burlea şi ing.Constantin Comănescu – managerul general al Grupului de Firme Pieta. Proiectul e ambiţios, pornirea de la zero, dar această susţinere mă  face să fiu optimist!
Scopuri
Am folosit pluralul, deoarece esenţa acestui proiect nu se rezumă doar la alimenta echipa de seniori cu jucători ce au absolvit o şcoală de fotbal, cursuri de zi! Ţintele sînt mai multe…  Evident, nu toţi copiii şi juniorii vor ajunge fotbalişti. În ziua de azi e imposibil să trăieşti din fotbal dacă evoluezi mai jos de Liga a II-a! Doar cîţiva vor ajunge să facă pasul spre marea performanţă. Dar ceilalţi, oare cu ce se vor alege, după ani de strădanii şi eforturi (nu-i deloc un pleonasm!)?
Avînd în spate sprijinul şi colaborarea cu şcolile din comună, pot spune că toţi copiii care vor veni la fotbal, vor avea parte de o educaţie corectă, vor deveni caractere puternice, disciplinate, cu o constituţie fizică robustă, cu personalitate, iar la finele adolescenţei vor avea toate argumentele pentru a face faţă cu success rigorilor vieţii de matur.
                                                                        Antrenor Marcel Flueraru, Licenţa “B” UEFA,
                                              Coordonator Centrului de Copii şi Juniori “Săgeata” Popricani


http://sageatapopricani.blogspot.ro/2013/05/clubul-de-fotbal-sageata-popricani.html

https://www.facebook.com/SageataPopricani

https://www.facebook.com/marcelflueraru