Facebook

duminică, 29 septembrie 2013

Campionatul de juniori "C", etapa a 2-a: CSM PAŞCANI - SĂGEATA POPRICANI = 0 - 0

Primul joc oficial în deplasare al puştilor de la Săgeata. Rezultatul mă mulţumeşte, în condiţiile în care meciul a început la 11.40, iar ei sînt obişnuiţi să joace dimineaţa (aşa s-au antrenat toată vara), apoi oboseala (şi, mai ales, neobişnuinţa!) deplasării au afectat sensibil forţa de joc. Juniorii au plecat la 8.00 din PpR pentru a juca după aproape patru ore.

Însă, ca şi în prima etapă, contra LPS, mi-e ciudă că n-am cîştigat un meci pe care, iarăşi, l-am dominat cap-coadă. Adversarul, unul atipic faţă de cei întîlniţi pînă acum (în amicalele din vară şi-n prima etapă): băieţii lui Dan Negri sînt mărunţei (şi mai mici ca vîrstă, născuţi 2000-2001), dar foarte agili şi cu o bună ştiinţă a jocului.


Văzîndu-i mai firavi, ai mei au luat adversarii la preţ de matineu, n-au mai avut nici pe departe determinarea, concentrarea şi dăruirea din meciul cu LPS. A fost un joc curat (doar 3 faulturi, un henţ, nici un cartonaş), un arbitraj foarte bun, meci echilibrat, cu destule faze de poartă. Paşcaniul a avut 4 ocazii clare de a înscrie, au şi marcat de două ori, dar din ofsaid, noi 6, dar mai puţin clare.

În concluzie, mă bucur de faptul că sîntem neînvinşi după două etape (la start eram consideraţi ciuca bătăilor), dar, totodată, mi-e ciudă că am pierdut prea uşor 4 puncte. Urmează două etape în care stăm, am timp să analizez jocurile şi să iau măsurile necesare... iată şi catalogul:

1.ŞTEFAN ANDREI - Adelin Enuţă, goalkeeper-ul titular a răcit bocnă, n-a putut juca, l-am folosit pe Ştefi, care a scos trei mingi pe care scria gol. A dat sigiuranţă şi încredere echipei, cîteva degajări neinspirate. Nu mai dau bonusuri, ca la debut, aşa că nota 8. Adică foarte bine, după sistemul italian.

2.RĂZVAN NISTOREL. Plusuri: şi-a salvat echipa de la gol în două situaţii limită, a expediat trei şuturi destul de bune, a pasat bine şi singur, evitînd bubuirea mingii, a ieşit de cîteva ori foarte frumos cu mingea la picior. Minusuri: a stat prea sus, a atacat prea sus, lăsînd prea des adversar liber în spate. Trebuie să-i dea două bomboane lui Ucu, că l-a scos în cîteva rînduri. Nota 7, între bine şi foarte bine, sistem italian.

3.CĂTĂLIN FRUNZĂ. Proaspătul ales pentru faza a doua a selecţiei la lotul Under 15 a României a arătat, încă o dată, de ce poartă banderola. Decis, elegant şi precis în intervenţii, a urcat deseori, mai ales în repriza a doua, în terenul advers. Cîteva pătrunderi periculoase, cu mingea la picior, dacă finaliza ori măcar un assist... Nota 9.

4.UCU RADU. A fost jucătorul pe care-l ştiam, n-a mai gafat, a deposedat eficient, a ieşit elegant din clinciuri, cu mingea la picior, de la el au plecat cele mai bune construcţii ale noastre. Tot 9.

5.ŞERBAN RĂUS. Evident incomodat de ghetele strîmbe, n-a jucat la potenţialul său. A avut şansa de a da golul campionatului (vole din propriul teren, portarul advers ieşit pe 16m, dar n-a lovit mingea ca să dea gol, ci ca să-l lanseze pe Ciorlando). Nota 7.

6.NEDVED RĂZVAN GROSU. Şters, neinspirat şi timorat. Cred că el e omul care trebuie introdus pe parcurs, nu în formula de start. Etapa trecută a fost providenţial, acum, în ciuda efortului, a părut că nu-şi găseşte locul. Nota 7.

7.NASSER DRAGOMIR. Aşteptam mai mult de la el, dar accidentarea de la antrenamentul de marţi i-a afectat destul de mult randamentul. A avut prea multe nesincronizări cu celălalt mijlocaş central. Nota 7.

8.COSMIN TURCEANU. Şi-a creat, din nou, două mari ocazii de gol, a încercat o şmecherie cu un corner la colţul scurt (mingea a lovit bara), a alergat, s-a dăruit, dar poate mult mai mult. Nota 7.

9.CIORLANDO. Departe, chiar foarte departe de ce ştie şi de ce poate. Crispat şi agitat, n-a căzut la faultul în careu din repriza a doua, preferînd să încerce avantajul. Lipsă de experienţă. Nota 7.

10.ILIE TUDOSĂ. Şi la el, şi la celălalt vîrf, se vede că a venit mai tîrziu la echipă, că n-are decît două luni de fotbal organizat, nu patru ca ceilalţi. Stă bine în teren, dar încă nu ştie să-şi valorifice calităţile. Nota 7.

11.MIHAI AFTANASE. Îi răspund public lui Cătălin Frunză: ăsta, în 5 luni, se face sculă de atacant!! Din nimic, îşi face ocazii mari. Faptul că încă nu finalizează are două explicaţii: lipsa de experienţă şi, ca urmare, un mic blocaj psihic. Le rezolv. Deocamdată 7+.

12.CĂRĂBUŞ VASILE PODARU. Multă dispoziţie la efort, mult elan, dar şi la el se văd cele două luni minus la pregătire. Tot 7.

13.ADELIN ENUŢĂ. L-am băgat pe final, ca atacant, mizînd pe vreo lovitură liberă norocoasă, ca-n etapa precedentă. N-am avut alte pretenţii, de aia nu am ce să-i reproşez ceva. Nota 8.

14.MIHAI NEAGU. A debutat, a vrut să arate ce ştie, dar n-a avut prea mult timp la dispoziţie. Însă mult peste ce a arătat la antrenamente. Nota 7.

15.ALIN VÂRTOSU. La fel ca Mihai, prea puţin timp la dispoziţie, fără notă. Alin, pe arbitru să fii supărat! N-a prelungit nici o secundă, ba, chiar, am impresia că a scurtat niţel repriza a doua. Fără notă.

16.MASCOTA CĂPŞUNĂ. Răbdare, o să vină şi vremea ta.

Ca să nu mai aud discuţii, demoralizări etc, precizez acum: am absolit şcoala românească, dar, prin ceea ce am făcut în acei ani de studiu şi, apoi, în anii ce au urmat, am mai multe lucruri în comun cu şcoala italiană de antrenori. Am tradus şi adaptat cursul de bază de la Coverciano, cele 5 dvd-uri cu lecţiile de antrenament de la AC Milan (făcute cînd rosso-nerri-i dominau fotbalul mondial), cele două dvd-uri cu antrenarea tranziţiei (în anul în care antrenorii italieni au cîştigat 5 titluri naţionale în Europa). Sînt şi voi rămîne adeptul sistemului de notare italian. 
Asta înseamnă:

10 - joc istoric. Gen Pele la finala din 58 sau Paolo Rossi în Italia - Brazilia 3-2 din 82. Ori Dobrin în Dinamo - FC Argeş 3-4 în 81. Cînd cîştigi de unul singur un meci esenţial. L-am omis pe Duckadam, Barcelona - Steaua 0-2 (0-0, 0-0, 0-0), finala CEE, 7 mai 1986.

9 - meci senzaţional, evoluţie mult peste media competiţiei, la seniori se spune "talie internaţională"

8 - excelent, jurnaliştii noştri dau 10 la asemenea evoluţie.

7 - foarte bine, ţi-ai făcut treaba!


6 - modest, dar te-ai achitat de obligaţii.

5 - satisfăcător, ai respecat fişa postului şi atît.

4 - slab

Vom mai discuta pe tema asta...
Stăm două etape, a III-a din programare, a IV-a pe motiv de retragere a Olimpului, apoi vine beleaua: joc cu CSMS, trupa lui Mişu Drăgoi, întărită cu vedetele de la Olimp, foştii jucători ai lui Goşa Burdujan. Dacă-i batem... Şi o să-i batem!
 https://www.facebook.com/marcelflueraru
 GRUP FACEBOOK JUCATORI ECHIPA => https://www.facebook.com/groups/146554068876012/
 https://www.facebook.com/SageataPopricani
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu